16. julija, 2023

V sklopu praznovanja 160-obletnice slovenskega sokolsko-športnega gibanja je Športna zveza Gorišnice temu jubileju posvetila posebno pozornost in je svojo množično 23. Vaško olimpijado izvedla pod sokolsko-športnim sloganom “S športom je življenje lepše”. Na prireditvi je aktivno sodelovalo neverjetnih 1216 udeležencev, kar je resnično izjemen dosežek, saj so udeleženci predstavljali več kot 25 odstotkov vseh prebivalcev občine Gorišnica. Športno-rekreativni program je bil sestavljen iz 19 podprogramov v športnih igrah, atletiki, streljanju, spretnostnih aktivnostih, gibalnih aktivnostih za otroke in starejše, …..Športno-rekreativno srečanje, ki je bilo namenjeno promociji zdravega načina življenja s pomočjo športa in obujanja spominov na korenine slovenske športne ustvarjalnosti je bilo polno veselja, energije ter športnega navdušenja.

Prireditev se je pričela ob 9.00, s prihodom vseh sodelujočih udeležencev in športnih ekip v nov Športni center Gorišnica. Zbrane udeležence so nagovorili predsednik Športne zveze Gorišnica, Ratko Matjašič, predsednik (starosta) Sokolske zveze Slovenije Dušan Gerlovič in župan Občine Gorišnica Branko Kotar, ki je tudi oznanil pričetek športno-rekreativnih aktivnosti. Dušan Gerlovič je v svojem nagovoru udeležence spomnil na pomembnost sokolsko-športnega gibanja na slovenski šport in se zahvalil Športni zvezi Gorišnica ter Občini Gorišnica za njihov doprinos k praznovanju 160-obletnice slovenskega sokolsko-športnega gibanja.

Športno dogajanje na prireditvi je bilo resnično raznoliko in zanimivo. Poseben poudarek je bil namenjen tudi gibanju predšolskih otrok, saj je na otroškemu poligonu bil stalen živ-žav, kjer so najmlajši uživali v različnih gibalnih spretnostih in animacijsko-zabavnih aktivnostih. Organizirane so bili različne spretnostne aktivnosti, vlečenje vrvi, skakanje v vrečah ter druge spretnostne igre.

Vsi udeleženci so dobili promocijske majice Športne zveze Gorišnica. Prvouvrščeni posamezniki in športne ekipe so prejeli priznanja in medalje. Vsi udeleženci so bili enotni v sporočilu, da je športno-rekreativna dejavnost pomemben del današnjega sodobnega življenja in da lahko sami veliko prispevajo k zdravemu načinu življenja.

Ob koncu prireditve so se organizatorji zahvalili udeležencem in prostovoljcem za izjemno uspešno izvedbo prireditve.

V jeseni tega leta (od septembra do decembra) se bomo vsi skupaj ponovno zbrali še na akademijah in prireditvah v Ljubljani, Renčah, Murski Soboti, …., da obeležimo 160-letno tradicijo slovenskega sokolsko-športnega gibanja. To bodo trenutki in prireditve, kjer bomo skupaj z našimi društvi in partnerji združili moči, podoživeli sokolsko-športno gibanje in navduševali prebivalce Slovenije, da je “S športom življenje lepše”.

 

Kategorija: Novice