Sokolska zveza Slovenije je (poleg Športne unije Slovenije in Fitnes zveze Slovenije) osrednja nacionalna organizacija, ki pokriva področje rekreativnega športa za vse in promovira zdrav način življenja. Zveza vključuje od 700.000 do 800.000 ljudi, rekreativnih športnikov, od najmlajših do najstarejših.

V Sokolsko zvezo Slovenije je organiziranih okrog 100 športnih društev in 30 ostalih strokovnih ter poslovnih partnerjev. Zveza ima med 500 in 600 licenciranih vaditeljev in strokovnih trenerjev, približno 30.000 ljudi je vključenih v redne športne programe in približno 20.000 v ostale rekreativne programe.

 Zveza organizira naslednje nacionalne športne programe:

– S športom je življenje lepše:

ABC šport – gibalne aktivnosti otrok, Voda za vse, STV – splošna telesna vadba, Sokolske športne počitnice, Zimske športne radosti;

– Nacionalna sokolska športna šola.

Sokolska zveza Slovenije organizira množične sokolske športne akademije in sokolske zlete, ki promovirajo delovanja društev v Sokolski zvezi Slovenije in zdrav način življenja.

Zveza je soizdajateljica revije Sokol, ki jo s strokovnimi članki ustvarjajo člani, v reviji so predstavljene športne opreme, različni promocijski programi, promocijske akcije in napovedi javne tribune in kongrese.

Sokolska zveza Slovenije je tudi pomemben partner Olimpijskega komiteja Slovenije.

Statut!


 

Predsednik: dr. Herman Berčič
Generalni sekretar: Dušan Gerlovič


 

Izvršni odbor:

Matjaž Anžur
dr. Herman Berčič
Viktorija Pečnikar Oblak
Dušan Gerlovič
Daniel Knaus
Damjan Kuzma
Andrej Pregelj
Jože Senica
Andraž Teran


Nadzorni odbor:

Peter Barlič
Vladimir Kotar
Jure Kern


 

Častno razsodišče:
Alenka Cotič
Nika Pušenjak

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov. Več info

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo, ko obiščete spletno stran. Pomembni so tako za delovanje same strani, kot za izboljšanja uporabniške izkušnje. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Zapri