Šport, gibanje, zabava in zdrav način življenja pomešani s strokovnimi članki in z množico konkretnih nasvetov, navodil in primerjav so teme, ki se prepletajo iz številke v številko.

Sokol je revija za šport in prosti čas, ki je plod slovenskega znanja ter izkušenj in tako ni del mednarodne licenčne produkcije. S svojo vsebino želi bralce motivirati, izobraževati in jih pognati v takojšnjo akcijo – ukvarjanje z njihovim najljubšim športom. Vsebinsko se usmerjamo k najbolj priljubljenim rekreativnim športom. Poudarek dajemo nasvetom, natančnim prikazom in navodilom, konkretnim vsebinam in napotkom, predstavitvi opreme ter športnih objektov ter predvsem neposrednim vzpodbudam. Reportaže in intervjuji, ki obsegajo večji del konkurenčnih revij, seveda najdejo svoje mesto tudi pri nas, vendar na način, ki je skladen z našim poslanstvom.

Dokaz, da bralcem in vsem aktivnim ljudem nudimo kar želijo, je dvojna naslovnica in s tem vsebina. Revijo poleg klasičnih poti tržimo (distribuiramo) na svojstven način, kar nam brez spleta vseh akterjev na področju športa in njim prilagojene vsebine ne bi uspelo (športna društva, športne zveze, klubi, …). Revija se klasično prodaja tudi preko kioskov – Delo prodaja in na Petrolovih bencinskih črpalkah.

Svojevrstno priznanje ekipi in vsebinski naravnanosti revije je zaupanje Fundacije za šport (v okviru Ministrstva za šolstvo in šport). Sokol je namreč edina revija (mesečnik) za šport ter aktivno preživljanje prostega časa, katere izdajanje že vrsto let sofinancira tudi Fundacija.

Revijo lahko kupite na Petrolovih bencinskih črpalkah, v kioskih Delo prodaja po Sloveniji in še marsikje drugje! Še vedno 10 % več vsebine za zgolj 3,00 eur! Revijo lahko naročite tudi preko e-naslova. Vabljeni k nakupu revije.

Sokol revija
Sokol revija 2