VELIKO PRIZNANJE ASJI BENČEC S STRANI MEDNARODNE GIMANSTIČNE ZVEZE

 

Asja Benčec že dolgo časa velja za izjemno talentirano športnico in perspektivno gimnastičarko. Že zelo zgodaj je začela kazati svoj razkošen talent najprej v orodni gimnastiki, v zadnjih letih pa vedno bolj v skokih na veliki prožni ponjavi. Kot prva Slovenka se je tako udeležila mednarodnih tekem na tem orodju in tudi tam požela odlične rezultate (prva Slovenka, ki je zmagala na mednarodni tekmi v skokih na veliki prožni ponjavi) in kot prva Slovenka se je udeležila tudi mladinskega evropskega prvenstva letos v Španiji.

Vse skupaj je opazila tudi Mednarodna gimnastična zveza (FIG), ki je Asji dodelila štipendijo za nadaljnji športni razvoj. Želel bi poudariti, da pri tej štipendiji ne gre samo za denar, ki bo Asji omogočil dodatne treninge, temveč za svojevrstno častno priznanje Asji s strani Mednarodne gimnastične zveze, saj je FIG letos podelila le 12 takih štipendij na svetu.

Ob tej priložnosti je potrebno omeniti še trenerje, ki jo spremljajo na njeni poti od zgodnjega otroštva. Milica Menart, ki je na novo postavila temelje gimnastiki v Pomurju, je bila njena prva trenerka. Delo je nato prevzel Daniel Štraus, ki je v DŠR Murska Sobota pričel s treningi akrobatike in nato s treningi na veliki prožni ponjavi. Ker gre za atraktiven olimpijski šport, se treningov udeležuje vedno več otrok in DŠR Murska Sobota sodi med najuspešnejše v Sloveniji na veliki prožni ponjavi.

Na koncu želim omeniti starše, čeprav bi si zaslužili 1. mesto na lestvici zaslug, saj so glavni krivci, da so Asjo prvič pripeljali v “Partizan”, da so jo vozili na treninge in vse skupaj finančno podprli.

Vodstvo društva vsem skupaj iskreno čestita za doseženo veliko priznanje, Asji pa želimo nadaljnjo uspešno športno in tudi življenjsko pot, saj Asja ravno te dni končuje osnovno šolo, kar velja za prvo veliko življenjsko prelomnico.

Darijo Ilič, predsednik DŠR Murska Sobota

Asja Benčec na najvišji stopnički