Otvoritev spominske sobe v čast dr. Viktorja Murnika

12919663_1680168038915089_1351083958010443057_n

Dr. Viktor Murnik velja za očeta slovenske telesne kulture. Njegov prispevek je bil izjemen, saj je deloval kot telovadec, vaditelj, učitelj, funkcionar, publicist, teoretik, ustvarjalec telovadnih plesov in gospodarstvenik. Danes so  na Fakulteti za šport otvorili spominsko sobo v čast dr. Vitkorja Murnika.

Predsednik republike Borut Pahor je fakulteti predal arhivsko kopijo listine o odlikovanju Športnega društva Narodni dom. Na otvoritvi so bili prisotni tudi predstavniki zlate generacije telovadcev, Miroslav Cerar, olimpijski prvak in slovenska legenda, telovadca Aljaž Pegan in Mitja Petkovšek, ter številni drugi, ki so pomembno zaznamovali pot slovenske gimnastike v svetovnem športu. S točko na bradlji so nastopili sokoli iz Športnega društva Sokol Bežigrad, z glasbeno točko na lutnji in spremljavi violine pa je program pospremila staroslovenska pesem Zrelo je žito v izvedbi Bojane Čibej.